Було проведено лінійку-реквієм, присвячену трагічним подіям 1941 року, на якій учнів школи познайомили з історичними фактами масових розстрілів у Бабиному Яру.

У 2016 році наша країна відзначає 75 років від однієї з трагічних сторінок у історії України - масового вбивства євреїв 29 - 30 вересня 1941 року у Бабиному Яру в Києві.

12 серпня Петро Порошенко видав Указ, що передбачає заходи з вшанування пам'яті жертв трагедії.

Загалом у Бабиному Яру було розстріляно близько 100 тисяч осіб, дві третини з яких склали євреї. Також тут розстріляно 621 члена ОУН.

Метою відзначення є "вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, - мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, а також для об'єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторенню злочинів проти людяності, задля єднання народу навколо ідеї побудови в Україні правової європейської держави, здатної захистити всіх своїх громадян, на підтримку українських та міжнародних громадських ініціатив".

29 вересня у Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено лінійку-реквієм, присвячену трагічним подіям 1941 року, на якій учнів школи познайомили з історичними фактами масових розстрілів у Бабиному Яру. Дітям були представлені фотовиставка «Бабин Яр – вічний дзвін пам’яті», композиція «Попіл жертв Бабиного Яру стукає в наші серця», виготовлена учнями 11 класу.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.