27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Бабин Яр...Це ще одна чорна сторінка в нашій історії! Незагоєна рана, яка буде ятритися ще довгі роки! Допоки людство пам'ятатиме про невинно вбитих жінок, дітей, літніх людей! Лише за їх етнічне походження.

Під час Голодомору 1932—1933, ініційованого радянською владою для знищення українського населення у 1932–1933 роках, тисячі замордованих голодом людей в Києві й околицях поховали у Бабиному Яру.

Під час німецької окупації Києва у 1941–1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і військовополонених; євреїв і циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації українських націоналістів (переважно членів ОУН-м), заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 року там розстріляли майже 34 000 євреїв!

В ліцей були проведені онлан-виховні заходи, зроблено виставку кних в бібліотеці, молодшим учням було проведено годину спілкування.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.